about assortment contact diensten home partners

Onze diensten voor zuivelproducent en afnemer

Als handelsbedrijf vormen we de schakel tussen producent en afnemers. We nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Sterker nog, ontzorgen is onze kracht. Van productmanagement tot logistiek & warehousing. En van kwaliteitscontrole tot marketingadvies. … Maak kennis met onze dienstverlening: 

Productmanagement

De overheid stelt strikte eisen aan elk foodproduct dat wordt verkocht in Nederland en België. Dat vraagt om een diepgaande en actuele kennis van wet- en regelgeving. We verzorgen voor u graag het productmanagement, onder meer op het gebied van voedselveiligheid, productspecificaties en logistiek & warehousing. Met als doel: betrouwbare zuivelproducten en verpakkingen die voldoen aan alle eisen. Zekerheid en zorgvuldigheid voorop! 

Logistiek & warehousing

We behandelen uw producten vanzelfsprekend met de grootst mogelijke zorg. We verzamelen alle bestellingen in ons centrale warehouse. Vervolgens stellen we de orders samen, die we afleveren bij de distributiecentra van onze afnemers. Dat doen we grotendeels met fijnmazige distributie. Bulkorders vervoeren we veelal rechtstreeks van producent naar afnemer. We verzorgen het transport bij voorkeur zelf; met ons eigen materieel of via onze vaste expediteur. Zo houden we de maximale controle over de kwaliteit. Sommige toeleveranciers verzorgen zélf het transport van hun locatie naar ons warehouse. Voor een efficiënt logistiek proces werken we met EDI (Electronic Data Interchange) en het GS1 Logistiek Etiket. Dit zorgt bovendien voor optimale tracking & tracing.

Kwaliteitsbewaking

Aan de introductie van elk nieuw product gaat een zorgvuldig traject vooraf van kwaliteitsmanagement en kwaliteitscontrole. Dit is het specialisme van onze afdeling Kwaliteit. Zij werkt hiertoe nauw samen met de laboratoria van onze leveranciers én met een onafhankelijk extern laboratorium. Al onze toeleveranciers zijn gecertificeerd. Zij produceren op veilige wijze, conform de geldende wet- en regelgeving. Onze expediteurs hebben de vereiste certificeringen voor gekoelde logistiek. Dit verzekert u van een ononderbroken koelketen en een optimale productkwaliteit.

Marketingadvies

We kennen de Nederlandse markt door en door. Deze kennis zetten we graag in voor toeleveranciers en afnemers. We adviseren u niet alleen graag over het zuivelproduct, maar denken ook graag mee over nieuwe zuivelproducten en onderscheidende verpakkingen. Dit doen we met kennis van vormen, materialen en bedrukkingen. En: met kennis van uw markt. Deze marktkennis stelt ons bovendien in staat trends te signaleren. We adviseren onze klanten daarover.

Private label

De Zuivelmaatschappij is specialist in private-label-producten. A-kwaliteit producten tegen een aantrekkelijke verkoopprijs en met een gunstige marge voor de detaillist. We werken daartoe samen met toeleveranciers die kunnen voldoen aan deze vraag. We zijn loyaal aan onze toeleveranciers. En streven naar een structurele samenwerking, gebaseerd op partnership en oog voor wederzijds belangen. Dit zorgt voor een optimale productkwaliteit en efficiënte levering. We verhandelen overigens ook fancy-labels.