about assortment contact diensten home partners

De verbindende factor in zuivel

Zuivel is boeiend en veelzijdig. Ze leent zich voor steeds weer nieuwe producten en productvarianten. Voor nieuwe smaken en verrassende samenstellingen en ingrediënten. Aantrekkelijk voor de consument, winstgevend voor producent en afnemer. De Zuivelmaatschappij B.V. vormt de schakel tussen zuivelproducenten in heel Europa en afnemers in Nederland en België.

Wij hebben ons gespecialiseerd in private-labelproducten zoals kwark, luxe desserts, wereldyoghurt, koffiemelk-cups, biologische zuivel en feest- en nicheproducten. We verhandelen deze producten aan retailorganisaties, grossiers en grootbedrijven.

Wij zijn de kenners van de zuivelmarkt, op de hoogte van de laatste trends en staan altijd voor u klaar.

Suzanne de Boer
Suzanne de Boer Product Manager
Patrick Spoel
Patrick Spoel Inkoop / Supply chain manager
Jan van der Maarel
Jan van der Maarel Commercieel Directeur

Missie

Het fundament: loyaliteit, persoonlijke aandacht en een no-nonsense cultuur

We betrekken onze zuivelproducten bij producenten door heel Europa. Bedrijven met hoogwaardige en efficiënte productieprocessen. In onze visie is loyaliteit hét fundament van succesvol zakendoen. De Zuivelmaatschappij is een no-nonsense bedrijf, we houden van aanpakken en hebben een open werkcultuur. De communicatielijnen zijn kort, waardoor we snel kunnen schakelen met klanten en toeleveranciers. U kan rekenen op  onze persoonlijke aandacht.

Visie

Onze strategie: diversificatie

Het is onze ambitie om een onderscheidende marktspeler te zijn, met een onderscheidend aanbod van exclusieve niche-producten en/of onderscheidende private-label-producten. Onze succesbepalende factoren: korte interne communicatielijnen, samenwerkingsverbanden met middelgrote buitenlandse spelers en lokale fabrikanten zonder grote eigen verkoop-, marketing- en distributietak. We streven naar een gezonde verhouding tussen private label, fancy label en merkproducten enerzijds en retail versus out-of-home en industrie anderzijds. Dit willen we bereiken door het voeren van de strategie van diversificatie. Met als uiteindelijke doel: een goed rendement voor toekomstige groei. 

Onderdeel van de Bieze Food Group

De Zuivelmaatschappij is onderdeel van de Bieze Food Group. De Zuivelmaatschappij is een dienstverlenende partner, gespecialiseerd in de inkoop, marketing en verkoop van zuivel- en vers-gerelateerde producten in Nederland. Met name voor de retailsector, out-of-home en de industrie. Hierbij richten we ons hoofdzakelijk op onderscheidende producten en private labels.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Als specialist in zuivel werken we dag in dag uit met natuurproducten. Dat doet ons extra beseffen dat het belangrijk is zuinig om te springen met onze aarde. De Bieze Group, waarvan De Zuivelmaatschappij onderdeel is, zoekt continu naar manieren om nog duurzamer en energiezuiniger te werken. En wel zo dat dit mede bijdraagt aan het werkcomfort en werkplezier voor medewerkers.

Lean & Green

De Bieze Food Group hanteert een duurzaam logistiek proces, waarvoor we het Lean & Green-label voeren. Ons rijdend materieel voldoet aan de Euro-5- en Euro-6-normen. We rijden zoveel mogelijk met optimaal volgeladen vrachtauto’s. We stippelen de routes zodanig uit dat we ‘food miles’ uitsparen, wat eveneens bijdraagt aan minder CO2-uitstoot. En natuurlijk besparen we hiermee kosten.

Energiezuinig warehouse

Op bedrijventerrein De Flier in Nijkerk staat het nieuwe logistiek centrum van Bieze Food Group. Het is één van de meest duurzame en energiezuinige gekoelde warehouses van Nederland. Er is optimaal rekening gehouden met isolatie-eisen, er komen 960 PV-zonnepanelen en op het terrein rondom het gebouw hebben de lokaal aanwezige dier- en plantensoorten de ruimte. Het nieuwe warehouse meet ruim 14.000 vierkante meter vloeroppervlak.

Onderdeel van de Bieze Food Group

Onderdeel van de Bieze Food Group
Onderdeel van de Bieze Food Group